112

43-årig mand dømt for voldtægtsforsøg i Nørre Nissum

Foto: Rigspolitiet

Fem års fængsel og permanent udvisning af Danmark. Sådan lød straffen til en 43-årig mand, da han i dag blev dømt for voldtægtsforsøg i Nørre Nissum. 

Søndag den 29. august 2021 blev en 65-årig kvinde skubbet ind på en mark, da hun kom gående ad Gudumvej i Nørre Nissum. Kvinden blev udsat for voldtægtsforsøg, men gjorde modstand, og det lykkedes hende at stikke af. Cirka to timer senere blev den nu 43-årige mand anholdt som mistænkt i sagen.

I dag, den 30. juni 2022, modtog gerningsmanden sin dom. Den 43-årige mand blev dømt for forsøg på voldtægt og for at have overtrådt et indrejseforbud, han i forvejen var idømt i en anden sag. Manden skal derfor fem i fængsel og er herefter permanent udvist fra Danmark.

”Det var en meget alvorlig sag og med en tilsvarende streng straf. For man skal selvfølgelig kunne gå en tur en søndag eftermiddag, uden at frygte overfald og voldtægt. Jeg er særligt imponeret over den forurettedes evne til at kæmpe imod sin overfaldsmand, idet hun lykkedes med at modsætte sig voldtægtsforsøget. Det var særligt rørende at høre om”, siger anklagerfuldmægtig Emil Nyborg, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden modtog dommen på fem års fængsel og står efter sin afsoning til permanent udvisning af Danmark.

Sagen har været behandlet som en nævningesag over fire dage ved retten i Holstebro.

Kommentarer