Lemvig

Fordobling af vaccinationskapacitet – hav tålmodighed

Vaccination er afgørende for at holde Corona-smitten nede. Allerede fra fredag den 17. december fordobles vaccinations-kapaciteten i Lemvig. Sundhedspersonalet over hele landet arbejder i døgndrift. Alligevel kan der være ventetider. Så hav tålmodighed. Du får mulighed for at blive vaccineret så hurtigt, det er muligt.

Sundhedsmyndighederne opfordrer nu til, at alle over 40 år, der er fire en halv måned fra andet vaccinestik, tager nummer tre. I Lemvig Kommune fordobles vaccination kapaciteten og du kan allerede nu booke en tid på: www.vacciner.dk

Booking

– Du kan allerede nu booke en tid. Men som sagt – hav tålmodighed. Du får en tid i én af de kommende dage. Og så er det vigtig at borgere løbende holder øje med bookingtider. Der kommer hele tiden nye tider, siger Line Hansen, ledende sygeplejerske med ansvar for vaccination i Region Midtjylland Vest.

Der arbejdes også på højtryk for at øge kapaciteten i Lemvig-området. Et nyt vaccinationssted ved Lemvig Idræts – og Kulturcenter åbner fredag den 17. december klokken 10.00. Samtidig tilbyder lægeklinikker også vaccinationer – se hvilke på coronasmitte.dk.

Med den fordoblede kapacitet i Lemvig søger regionen flere ansatte og opfordrer læger, sygeplejerske og sosu-assistenter til at melde sig. Pensionere, efterlønnere eller nogen der har en dag til overs. Det kan de gøre her: https://rm.emply.net/recruitment/vacancyAd.aspx?publishingId=107b4a51-8bd4-45d5-8132-64a1ce0eca05

Lokalt

Lokalt er Lemvig Sogn ramt af meget høje incidens tal. Det bevirker, at der på skoler og børneområdet er sat ind med ekstra smitteforebyggende indsatser.

Den generelle opfordring til alle om at blive testet og vaccineret (uvaccinerede, børn, såvel som 3. stik) gælder fortsat.

Kapaciteten hos Region Midtjylland, der står for en del af vaccinationerne, er sat under stort pres med de nye retningslinjer.

På et pressemøde i dag appellerer Sundhedsstyrelsen og Regionerne til tålmodighed: Book tider på vacciner.dk udenfor de travle dagtimer og tjek på coronasmitte.dk for andre muligheder for at blive vaccineret hos læge eller i private klinikker – også udenfor ens egen bopælskommune.

Vi hjælper hinanden

– Vi står i en situation, hvor vaccinationer ubetinget er et af vores vigtigste våben imod Corona-smitten. Det skal vi alle huske og handle på. Men samtidig må vi hjælpe hinanden med at flest mulige bliver vaccineret. Det kræver – desværre – tålmodighed i forbindelse med booking – og giver nogle steder kø, siger kommunaldirektør Lars Keld Hansen fra Lemvig Kommune.

Selvom du én dag ikke kan finde tider, så kan der være åbnet dagen efter.

Kommunaldirektøren forklarer, at Region Midtjylland arbejder på højtryk for at øge kapaciteten, og at Lemvig Kommune hjælper regionen med alle til rådighed stående ressourcer.

Kommentarer