Lemvig

Forretningsudvalg: Afsøg alle muligheder for at genåbne akutklinikken i Lemvig

Lemvig sundhedshus. Foto: Region Midtjylland

Regionshospitalet Gødstrup skal undersøge alle muligheder for hurtigst muligt at genåbne akutklinikken i Lemvig. Sådan lyder indstillingen fra Forretningsudvalget

Indstillingen fra Forretningsudvalget er klar: Regionshospitalet Gødstrup skal undersøge alle muligheder for hurtigst muligt at genåbne akutklinikken i Lemvig. Det skal fx undersøges, om det er muligt at anvende andet sundhedsfagligt relevant personale end behandlersygeplejer og/ eller efterlønsmodtagere. Derudover udtrykker Forretningsudvalget, at det er utilfredsstillende, at det ikke er muligt at åbne akutklinikken på nuværende tidspunkt.

Akutklinikken åbnede 1. april i år, men allerede i juni besluttede Regionsrådet, at akutklinikken i Lemvig midlertidigt skulle lukke ned i perioden 1. juli til og med søndag 14. august.

Efterfølgende har hospitalsledelsen i Gødstrup set sig nødsaget til at forlænge den midlertidige nedlukning for at sikre den nødvendige bemanding på akutafdelingen i Gødstrup. Hospitalet er udfordret af påbud fra Arbejdstilsynet samt flere opsigelser. 

Den beslutning er et flertal i Forretningsudvalget utilfredse med og indstiller altså til Regionsrådet, at man finder en løsning, så akutklinikken kan genåbne hurtigst muligt.

Regionsrådet drøfter indstillingen fra Forretningsudvalget på sit møde onsdag 24. august.

Inger-Marie Tryde (NB) stemte imod indstillingen.

Kommentarer