Lemvig

Lemvig Sundhedshus er borgerne hus

Foto: Lemvig Kommune.

Den 3. maj var dagen, hvor Lemvig Kommune og Region Midtjylland åbnede dørene til Lemvig Sundhedshus. 

Åbningen blev markeret med en reception for inviterede gæster og åbent hus for byens borgere og andre med interesse for, hvad det er for et sundhedstilbud, der nu er samlet under et nyt tag i Lemvig. Fra både kommune og region var der tydeligt glæde over, at det i samarbejde er lykkedes at skabe et sundhedshus, som er borgernes hus. 

– Vi glæder os utroligt meget over, at Sundhedshuset i Lemvig nu kan indvies og tages i brug. Jeg er sikker på, at vi alle vil få god og professionel sundhedshjælp i huset. Her er borgeren i centrum, og det uanset om det er kommunale eller regionale sundhedstilbud, siger borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune. 

Formand for Udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland, Else Søjmark, benyttede den officielle åbning af Sundhedshuset til at takke alle dem, der har bidraget til at etablere et sundhedshus med visioner. 

– Tillykke med jeres nye sundhedshus. Jeg håber, det er tydeligt for alle, at sundhedshuset er borgernes hus, hvor mange står sammen om at løfte sundheden og trivslen. Særligt tak til alle, der bidrog med ønsker og ideer til de tilbud I ønskede i netop jeres sundhedshus. Jeg glæder mig meget til at følge jeres videre arbejde med at udfordre vanetænkningen i sundhedstilbud, som jo er en af husets væsentlige visioner, siger Else Søjmark 

Ud over stærke ambitioner om at ville mere, så rummer Lemvig Sundhedshus i dag en række private, regionale og kommunale sundhedstilbud til borgerne. Blandt andet private lægeklinikker og kommunale sundhedstilbud som Hjerte-, KOL-, Kræft- og Rygrehabilitering, klinisk diætist, forebyggende motionstilbud, søvnrådgivning, stress- og smertehåndtering, tilbud fra Center for Rusmidler og Center for Kommunikation, samt Lemvig-områdets hjemmepleje, sygepleje og områdeterapeuter.

Af hospitalstilbud er der blandt andet Klinik for Almen Medicin, akutklinik, røntgen, blodprøvetagning og et neurorehabiliteringsafsnit under Hammel Neurocenter med 13 senge. 

Desuden danner Sundhedshuset ramme om aktiviteter og arrangementer, som patientforeninger og andre interesserede ønsker at stable på benene. 

Den fulde oversigt over tilbud kan ses på Sundhedshusets hjemmeside lemvigsundhedshus.dk.

Kommentarer