Navnenyt

Regionens IT-direktør går på pension

Foto: Niels Åge Skovbo.

Region Midtjylland skal have ny it-direktør. Claus Kofoed går på pension til sommer. 

Den 1. august sætter Claus Kofoed punktum efter 35 års arbejdsliv med IT. 

De første 21 år var det TDC, der fik glæde af hans udviklingsvilje og evne til ledelse. I 2008 kom han til Energinet.dk som it-direktør og blev i 2013 koncern it-chef i Region Nordjylland. Tre år senere skiftede han til jobbet som it-direktør i Region Midtjylland, hvor han i dag er øverste leder for en afdeling med mere end 500 medarbejdere. 

– Claus Kofoed har leveret en uvurderlig indsats og ydet et stort bidrag til Region Midtjyllands udvikling. Claus evner nemlig på helt fremragende måde at se udviklingsbehovene i sundhedsvæsenet og har øje for ITs nødvendige og store bidrag i den forbindelse. Han har arbejdet for en høj it-sikkerhed, god brugersupport, leverance af projekter og ikke mindst et godt samarbejde med interne og eksterne parter, siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland.

Claus Kofoed, 65 år, er oprindeligt uddannet i historie og informationsvidenskab og har løbende videreuddannet sig, fx via lederudviklingsprogrammet Innovation Leadership med DTU og Berkely University. 

– Det har været 6 fantastiske år i It-afdelingen i Region Midtjylland, hvor der har været mange spændende faglige og organisatoriske opgaver ikke bare regionalt, men også tværregionalt og nationalt. Jeg har været privilegeret af at have haft mange gode kollegaer, som har inspireret mig. Samtidig har det været en fornøjelse at være leder i en afdeling med så mange kompetente medarbejdere, som har været med til at udvikle It-afdelingen, og jeg er sikker på, at den udvikling vil fortsætte. Jeg har stortrivedes med mit job, men nu er der noget andet der trækker, og jeg glæder mig nu til min nye karriere som pensionist, siger Claus Kofoed. 

Et gæt kunne være, at ikke bare familen, men også interessen for historien igen får mere plads. 

Stillingen som it-direktør i Region Midtjylland vil blive slået op snarest.

Kommentarer